Veseli se in širi veselje v svet

S trgovcem iz Matejevega evangelija smo se odpravile iskat lepe bisere. Pri ustvarjanju mozaika, šivanju, kuhanju, peki peciva, brskanju po svojih dosedanjih izkušnjah, plesu, igri smo odkrivale, poimenovale in poiskale nove, še neodkrite bisere v svojem življenju ter se bolj zavedle že znanih biserov. Zgled trgovca nas je vabil k raziskovanju. On je namreč, ko je našel najdragocenejši biser, šel, prodal vse, kar je imel in ga kupil. Uf, kaj pa sedaj to pomeni? Prodati vse? Kateri je najdragocenejši med dragocenimi biseri …

2015-03-07 Iščem zaklad017

Dekleta, kar 25 jih je bilo, in sestre smo v preteklem tednu, od 30.6. do 3.7., skupaj raziskovale, kako različno lahko doživimo veselje, burno ali tiho in še precej vmesnih nians, plesale splet slovenskih ljudskih plesov, se potepale po Bledu, slavile Stvarnika v naravi, imele piknik in pripravile sprejem za starše.

Mislim, da smo se dotaknile bistva s tem, ko smo se učile živeti druga z drugo in iskale Boga, Jezusa, našega dobrega prijatelja in Odrešenika. Prosim te, moj Bog, daj nam milost veselja, da ga širimo med brate in sestre, tam, kjer smo. Tako bo Tvoje Veselje dopolnjeno, me pa rodovitne priče srečanja s Teboj.

2015-03-07 Iščem zaklad064