Delavnica za osebno rast

Delavnica je namenjena ženskam, ki želijo bolj polno in pristno živeti svoj vsakdan, se veseliti sebe, odkrivati in bolj v polnosti živeti svojo poklicanost. Naslov je: Iz smrti v življenje, iz ujetosti v svobodo. Ženske smo še posebej občutljive in pozorne na odnose, ker po njih prejemamo življenje in doživljamo živost in izpolnjenost življenja. Odnosi so za nas kraji boja, ujetosti, stiske, izgubljanja ali življenja, polnosti, veselja. Soočale se bomo z izzivi in iskale poti rešitve. Navdihovale se bomo pri Božji besedi, da bi v večji polnosti živele iz daru božjega hčerinstva. 

Skupina se srečuje enkrat mesečno od oktobra do junija. Po drugem srečanju se skupina zapre. Srečanja vsebujejo molitev, refleksijo meseca, podeljevanje življenja in nagovor ob temi prihodnjega meseca. Po dogovoru je možen enkratni ali redni pogovor z voditeljico delavnice.

  • Srečanja so vsak prvi četrtek v mesecu od 20.00 do 21.45.

Prvo srečanje je oktobra.

Vodi s. Irena Mohorič.

Svetovani prispevek je 60 € za vsa srečanja.

Samohranilke, brezposelne, vdove ali drugače finančno preizkušene dajo prispevek, ki ga zmorejo. Označite v prijavnici pod opombami, da bi dali nižji prispevek.

Kdor pa lahko da kakšen evro več, je dobrodošlo za kritje stroškov tistim, ki dajo manj.

Podari darilni bon ženi, prijateljici, sodelavki …

Pričevanja:

V skupini za ženske (tako jo namreč imenujemo pogovorno), nam s. Irena vsako leto na drugo temo odstira nove poglede na življenje in predvsem življenje v Bogu. Z različnimi temami poglabljamo odnos do našega Očeta, vere in posledično do ljudi, ki so nam v življenju podarjeni. Odpirajo se nam pogledi na to, kdo smo in kam gremo in kako živeti kot kristjani, predvsem kot odrešeni kristjani. Srečujemo se enkrat mesečno in to je ravno čas, da se lahko skozi mesec spominjamo teme, o kateri smo govorile in tako počasi postaja del nas. Lepo mi je, ker smo zbrane ženske različnih starosti, stanu, poklicev in se prav zaradi tega lahko toliko bolj med seboj bogatimo in učimo druga od druge. Hvaležna sem za to skupino in tudi s. Ireni, ki je duhovni motor te skupine in zakladnica duhovnosti.
Anita

V dveh letih sodelovanja na sredinih delavnicah osebne in duhovne rasti za ženske me je s. Irena s skupnostjo vpeljala v pomembnost maše in očenaša, ki vodi v globlji temeljni osebni odnos z usmiljenim ljubečim Bogom. Na dan so prispela številna občutja – tako tista izrečena kot tista, ki so ostala v globini srca. Kdo je zame Bog, kdo sem jaz, kakšen je moj odnos do bližnjih. Opogumljena, ljubljena, v hvaležnosti in ponižnosti se obračam k Božji navzočnosti. Takrat občutim mir in Ljubezen. To poizkušam prenašati v moj vsakdan bratom in sestram. Bog ob svojem času naredi, kar je za nas najboljše.

Majda

Tema letošnjih delavnic osebne in duhovne rasti je bila molitev Oče naš. Pa bi tako na hitro vsak lahko pomislil: Ja, saj Oče naš pa znamo in poznamo prav vsi. Vendar smo ob Svetem pismu in umetniških mozaikih spoznale gobji pomen te čudovite molitve, ki pa jo vse prevečkrat molimo samo rutinsko. Hvala sestri Ireni za usmeritev na pot, da je molitev Oče naš postala moj vsakodnevni pogovor z Očetom.

Anka

Prijavnica

    Dan prihoda *

    Dan odhoda *

    S klikom na gumb “pošlji” soglašte z obdelavo posredovanih podatkov v skladu z namenom za katerega so bili dani.