Kapele in poslikave

V Hiši kruha je več kapel ali bogoslužnih prostorov namenjenih osebni molitvi ali praznovanju evharistije.

Na pročelju Doma pri vhodu v Dom nas sprejme sveta Angela. Gre za delo slikarke Maše Bersan Mašuk, ruske umetnice. Freska je bila izdelana leta 2012.

Zgornja kapela v mansardi Doma je primerna za osebno molitev in adoracijo. Upodobitev Nebeškega Jeruzalema z Jagnjetom na prestolu in Očetovo roko nas usmerja k našemu cilju, od koder gledamo na življenje; Marija in Janez nas vodita v osebni odnos z Vstalim. Kako Božja Beseda osvetljuje poslikavo – glej zgibanko. Poslikava je delo umetnikov Centra Aletti leta 2022.

V Domu se kot bogoslužni prostor uporablja del dvorane v Domu. Liturgični značaj mu daje čudovita stenska poslikava. Poslikava je delo umetnikov Centra Aletti leta 2016.

Grajska kapela je na prehodu med Domom in Kaščo. Kot že samo ime nakazuje, gre za starodavno zgradbo iz 18. stol. Podoba Device Marije z Jezusom ji daje posebno milino. Na levi in desni sta upodobljena sv. Janez Nepomuk in sv. Frančišek Ksaver. Primerna je tako za osebno molitev kot za bogoslužje. Sprejme do 20 ljudi.

Ob vstopu v Kaščo se nam pogled ustavi na vinski trti in hlebu kruha, ki nas vabita naj se spustimo po kamnitih stopnicah v Kristusovo telo. Tik pred vrati v Kapelo presvetlega obličja nas simbolika krsta spominja, naj se odpovemo staremu človeku in zaživimo novo življenje. Kapela sprejme 30 ljudi tako za osebno molitev kot obhajanje svete maše.

Povpraševanje

    S klikom na gumb “pošlji” soglašte z obdelavo posredovanih podatkov v skladu z namenom za katerega so bili dani.