Okolica

Hiša kruha se nahaja v okviru samostanskega kompleksa. Uršulinski samostan, nekdanji Ajmanov grad, ima središčno mesto kjer živi skupnost 17 sester. Na južni strani sta Dom in Kašča, proti zahodu se razprostira travnik, obdan s sprehajalno stezo, na severnem delu leži Pristava, od koder se vijejo steze po gozdičku; za samostanom, proti vzhodni strani se odpira samostanski vrt.

Lega doma duhovnosti je na izbranem mestu, ki omogoča različne vrste bivanja v naravi: sprehod ali tek po polju in gozdu, romanje v Crngrob, vzpon na bližnje griče in gore, kolesarjenje po bližnji okolici, obisk starodavnega mesta Škofja Loka. V Hiši kruha so na razpolago zemljevidi in opis dveh najpogostejših poti: pot proti romarski cerkvi v Crngrobu in na vzpetino Planico. Ostale poti v bližnji okolici je dokaj lahko najti tudi brez opisa.

Posebno slikoviti so sončni vzhodi in zahodi, ki se stikajo z obronki Škofjeloškega hribovja ali odsevajo na Kamniških Alpah. Na Sorškem polju se ob primernem vremenu začuti moč vetra, ki brije v obraz, drugič toploto sončnih žarkov.

Povpraševanje

    S klikom na gumb “pošlji” soglašte z obdelavo posredovanih podatkov v skladu z namenom za katerega so bili dani.