Odmevi z duhovnega vikenda za pare v spoznavanju

Oba spomladanska termina duhovnega vikenda za pare v spoznavanju v Hiši kruha sta potekala po zoom-u! Tule je nekaj odmevov udeležencev od obeh vikendov:

Duhovni vikend za pare sva obiskala že tretjič, od tega dvakrat po zoomu. Za duhovne vaje sva se odločila, da si lahko skupaj načrtno vzameva čas za naju, se pogovarjava o temah, ki se bi jih drugače bolj manj in tako prispevava k poglobitvi najinega odnosa. Pri duhovnih vajah preko zooma nama je manjkal osebni stik z drugimi pari. Sestra Irena in pater Andrej predstavita teme na zanimiv in razumljiv način. Priporočava vsem parom, ki se želijo bolj spoznati, nadgraditi in poglobiti svoj odnos.

Eva in Tadej

Če bi rad/-a naredila en korak v smeri poglabljanja vajinega odnosa in ne veš kje začeti, je Hiša kruha in programi za pare v spoznavanju izvrstna priložnost. Bo pa od vaju odvisno ali se bosta upala dati na razpolago in bila dovolj pogumna, vztrajna, potrpežljiva, odprtega srca in duha, da sprejmeta spoznanja, ki jih bosta odkrivala tekom usmerjenega pogovora o sebi in drugem. Je pa zagotovo vredno vajinega časa in sadovi DV šele sledijo.

Lara in Blaž

Duhovnih vaj sva se udeležila na daljavo. Želela sva jih doživeti v polnosti, zato sva se odmaknila od vsakdanjega okolja. Hvaležna sva župniku na sv. Katarini, da nama je to omogočil. Program odpira veliko možnosti za pogovor.

Jakob in Jerneja

Če želita zajeti na globoko, je tole precej dobro in spodbudno prostorje. Za pogovor o pomembnih temah, ki jih je kdaj med vsakdanom kar težko načeti. Za prisluškovanje Božjemu načrtu za vsakega posebej in za vaju. In si za preprosto vzeti čas biti skupaj. Res bi čisto vsakemu paru privoščila tako izkušnjo, iz katere lahko dejansko in konkretno zajemata še dolgo v vsakdanu.

Erika in Gašper

Res nama je bil dragocen vikend, ko sva čas večinoma posvetila drug drugemu oziroma najinemu odnosu in odnosu z Bogom. Nagovorom voditeljev so sledili bogati pogovori, skozi katere sva poglobila najin odnos.

Patricija in Luka

Duhovnega vikenda sva se udeležila že dvakrat. Za naju je bila to super izkušnja. Prvič je bilo za naju precej zahtevno, saj je bila predstavljena tema, ki je še nisva dobro predelala, vsekakor pa je bilo potrebno. Sedaj nama je v tovrstnih življenjskih situacijah lažje, saj sva to že osvojila. V drugo pa nama je bila tema že znana, a sva se vikenda še vseeno udeležila, saj predstavlja odlično okolje za rast odnosa in čas, ko se lahko posvetiva le drug drugemu. Priporočava 😉

Peter in Danijela

Duhovnih vaj za pare v spoznavanju sva se udeležila na daljavo. Ker kot par nisva bila še na nobenih duhovnih vajah, nisva vedela, kaj naj pričakujeva, hkrati pa si njihove izvedbe nisva znala predstavljati na daljavo. Vseeno pa sva se nanje prijavila, saj sva želela poglobiti najin odnos. Skozi celotni vikend sva imela priložnost drug drugega bolje spoznati preko pogovora o predstavljenih temah ter se zares posvetiti drug drugemu. Podane teme so bile predstavljene na razumljiv način in se nama zdijo uporabne za gradnjo odnosa, zato se bova ob njih verjetno ustavljala tudi v prihodnje. Zelo naju je nagovorilo tudi pričevanje mladega zakonskega para. Skozi svojo zgodbo sta predstavila, da v odnosu ni vedno lahko, vendar vedno nekje obstaja pot.

Dominik in Polona

Duhovni vikend s Hišo kruha res obogati razmerje. Čeprav so bile duhovne vaje na daljavo, so bile kvalitetno izvedene. Imela sva dovolj časa drug za drugega, za pogovore ob sprehodu in razmišljanja ob Sv. pismu. Vsekakor je vikend veliko prispeval k najinemu odnosu in naju se bolj zbližal. Definitivno se bova udeležila se kakšnega termina :).

Amalija in Mihael

Če želite narediti nekaj za odnos, potem so te duhovne vaje pravi naslov. Všeč mi je nevsiljivost voditeljev, preprostost razlag in globina, ki jo odkrivava skupaj. Časa je premalo, da bi vse predebatirala. Na srečo sva dobila veliko gradiva, ki ga lahko premlevava v prihodnjih dneh. Se že veseliva, kaj bova odkrila.

Lara in Blaž