Srečanja za mame najstnikov – mentorski program

Le v Bogu umiri se srce,

od njega mi pride pomoč,

Le On je moja skala in moja rešitev,

moja obramba, nikdar ne omahnem.

Ps 62

 

Ko sem umirila sebe, se je lažje ob meni umiril tudi najstnik.

Zelo je dragoceno, da kot mama najstnika vsak dan najdeš minutke za svoj mir in čas za odnos z Bogom. Kar ti je bližje: v sobi, cerkvi ali na sprehodu ob šepetu stvarstva. Da spet začutiš, da te ima Nekdo neskončno rad.

Ko s tem mirom in z razdalje pogledaš na svojega najstnika, ga vidiš drugače. Začutiš njegovo iskanje, kdo je, kaj sploh hoče. Njegovo spraševanje, kaj je v življenju sploh pomembno. Zato ves čas provocira. Ker preverja, ali res verjameš, kar govoriš? Ali boš res vztrajala pri tistem, kar si mu naročila?

Najstnik je čustveno vznemirjen, a tega ne dela nalašč. To je dragoceno spoznanje, ki sem ga dobila ob najstnikih. Najstniki so zaradi vseh sprememb v telesu, čustvih, hormonih in delovanju možganov zelo hitro pretirano vznemirjeni. Poleg tega so zelo dovzetni za naš nemir. Zelo potrebujejo naš ljubeč in spoštljiv odnos, čeprav nas na prvi pogled nonstop zavračajo.

 In kaj lahko storiš, da boš bolj suverena ob tako negotovem najstniku?

Vabljena v podporno skupino za rast mam najstnikov, kjer boš dobila nekaj odgovorov na svoja iskanja in vprašanja ob najstnikih ter začutila podporo drugih mam.

Na srečanjih boš tudi spodbujena, da si med tednom vzameš čas za sebe, za počitek in tišino, molitev in pogovor z možem in drugimi mamami. Tako boš lahko bolj ljubeča do sebe in drugih ter bolj spoštljiva do otrokovega osamosvajanja. Skupina te bo podpirala na tvoji poti, da najstnika vsak dan izročiš v božje varstvo, ga vse manj kontroliraš, več pa poslušaš in spodbujaš.

5 mentorskih srečanj za mame najstnikov, začnemo predvidoma v ponedeljek, 19. aprila ob 20.00.

Kako poteka srečanje?

Dobimo se ob ponedeljkih ob 20.00 zvečer na zoom-u. Srečanje traja 60-90 minut. Če bo več interesa, se bomo dogovorile za dodatne termine.

Po kratki molitvi in umirjanju se pogovarjamo o temi, ki vam je tisti teden najbolj aktualna (vprašanje lahko pošlješ že pred srečanjem in tako ostaneš neimenovana). Ko poslušaš izkušnje in mnenje drugih udeleženk, tvoji možgani nehote razmišljajo, kaj bi na njihovem mestu storila ti. Vsakič predstavim kratko vajo, ki jo lahko vtkeš v svoj vsakdan.

Vodi: ga. Nada Zupančič Bajželj, zakonska in družinska terapevtka, imago facilitatorka 

Več na:  https://nadazupancic.si/mentorska-srecanja-za-zenske/

Če imaš še kakšno vprašanje, me lahko pokličeš na 041 615 605 ali pa se nam pridruži 12.4.2021 ob 20.00 na neobvezujočem spoznavnem večeru (povezava pa je https://us04web.zoom.us/j/74831584578?pwd=ZjEvQjFoajIxYTJqZXNsMG94YjAxdz09).
Meeting ID: 748 3158 4578    Passcode: E5qc5p

Tam boš lahko spoznala način dela, prostor pa bo tudi za tvoja vprašanja.

Pričevanja mam na srečanjih:

»Ko hodim z vsakim otrokom posebej, z ramo ob rami, se res zelo odpre. Hčerka je še nekaj dni »letela«, ko si  je za tak sprehod z njo vzel čas tudi oče. »  Tjaša

Sin na sprehodu: »Mami, kako ti veš, da z mano nekaj ni v redu?« Sin še enkrat: »Ne morem ti povedat, ne boš razumela.« »Poskusi, mogoče pa bom.« Čisto na koncu sprehoda tik pred domom se je izlilo iz njega, kako se počuti v šoli.  P.