Delavnice molitve in življenja

Delavnice molitve in življenja so šola molitve in hkrati šola življenja. V katoliški Cerkvi potekajo že 35 let; z njimi je začel brat kapucin Ignacio Laranaga. Gre za program v obliki duhovnega poglabljanja in duhovne rasti, s pomočjo katerega potrpežljivo in vztrajno preko molitve vstopamo v osebni odnos z Bogom, od prvih korakov pa vse do zaupnega, ljubečega in globokega odnosa z Njim.

Ob premišljevanju Božje besede in spoznavanju novih načinov molitve, se počasi spreminja tudi naše življenje. Korak za korakom premagujemo notranjo tesnobo in nemir, strah in žalost. Ko izkusimo milost odpuščanja, postajamo svobodni in srečni. Postopno ozdravljamo naše rane, premagujemo komplekse krivde, negotovosti in manjvrednosti in obnavljamo svojo čustveno uravnovešenost. V polnosti se nam vrne veselje do življenja.

Še drugi čudoviti sadovi Delavnic so globok zaupljiv odnos z Bogom, notranji mir, potrpežljivost, sprava, zaupanje Bogu, izročitev, odpuščanje, pogum, moč, upanje, ljubezen, sočutje, blágost, dobrotljivost, zvestoba, krotkost, samoobvladovanje.

Delavnice so namenjene vsem odraslim in potekajo 15 zaporednih tednov, ko se skupina srečuje enkrat tedensko po dve uri.

Srečanja potekajo ob torkih ob 19.00. Uvodno srečanje je 10. ali 17. januarja 2023; sklep pa 18. ali 25. aprila 2023.
 
Informacije in prijave: marijakalisnik75@gmail.com, 040 232 626